Friptura de strut la gratar

Friptura de strut poate fi o alegere foarte buna pentru o cina lejera deoarece carnea de strut, cu structura similara carnii de vita, are un gust fin, deosebit. De asemenea trebuie avut in vedere ca este o carne bogata in proteine, acizi grasi Omega 3,6,9, foarte putine grasimi, dar si alte elemente benefice. Pe scurt, friptura de strut este o carne foarte sanatoasa, gustoasa si usor digerabila ce o recomanda pentru cina.

Asa ca, curiosi fiind, am incercat si noi carnea de strut, pe care, de ceva vreme incoace, o puteti gasi si in unele retele de supermarket-uri.

 

Iata cativa pasi pe care ar fi bine sa-i urmati in prepararea unei fripturi din file de strut:

  • alegeti 2 bucati de file de strut a 250 – 300 gr. fiecare si condimentati-le cu condimentul preferat – noi am folosit Mafia Coffee Rub de la Don Marco’s BBQ (mix de condimente special pentru carnuri rosii si nu numai 😉 )
  • pregatiti garnitura – recomandam cartofi trasi la tigaie, de preferat tigaie de fonta, cartofi prefierti si condimentati cu Potato de la Don Marco’s BBQ; de asemenea recomandam si salata verde mixta – merita sa faceti un dressing pe baza de suc de portocale 😉
  • si nu uitati sa aveti si un pahar de vin (rosu, sec 😉 ) alaturi;
  • preparea efectiva a bucatilor de carne de strut se face similar steak-urilor de vita, prin frigere la temperatura mare; pentru aceasta aveti nevoie de un gratar cu carbune sau gaz, cu gratar de fonta perincalzit la 250-280°C bine incins.
  • pana sa vorbim despre prepararea fripturilor de strut, incingeti bine o tigaie de fonta, topiti o bucata de unt (aprox. 40 gr.) in ea, puneti cartofii prefierti si condimentati in tigaie si lasati-i sa se friga pe fiecare parte, sa formeze o crusta aurie;
  • asezati fileurile de strut pe gratar, lasati-le sa se friga aprox. 2 min. apoi rasuciti-le 60° si asezati-le pe gratarul de fonta; astfel o sa obtineti forma de romburi mult apreciata de meseni ;-). Dupa alte 2 min. intoarceti bucatile de carne de strut pe cealalta parte si reluati procesul.
  • in functie de grosimea bucatilor de file de strut si modul preferat de savurat al carnii rosii (medium, medium-rare etc.) carnea trebuie tinuta mai mult sau mai putin pe gratar; dar probabil ca stiti deja acest lucru 😉

Cam atat, in rest jar incins si … Cheers! 😉

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *